Aflæsning af førerkort og tachograf

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Tre måder at aflæse førerkort og tachograf

Køre- og hviletidsreglerne foreskriver, at førerkort skal aflæses minimum hver 21. dag og tachograf skal aflæses minimum hver 60. dag.
Der findes tre forskellige måder at aflæse førerkort og tachograf:

Tachografservice skilt i Odense
76

Automatisk aflæsning (remote download)

Automatisk aflæsning af førerkort og tachograf foregår via en remote downloadboks, som enten monteres bagpå tachografen eller er fabriksmonteret af én af producenterne. Eksempler på en ekstern downloadboks, som eftermonteres i tachografen er DLD (VDO), Lommy, Jaltest, AddSecure eller MapOn.

Læs mere om automatisk aflæsning.

Manuel aflæsning (trådløs download)

Til manuel aflæsning (trådløs download) via en aflæsningsnøgle, kan I fx benytte en VDO-key. Denne aflæsningsnøgle har integreret førerkortlæser, som giver jer mulighed for at downloade data direkte fra førerkort og tachograf ned på nøglen. I kan derfor klare opgaven direkte på kontoret/i virksomheden.

Læs mere om manuel aflæsning her:

Manuel aflæsning via en offentlig aflæsningsstation

Offentlige aflæsningsstationer: Hvis I fravælger køb af hardware (downloadboks/downloadnøgle), kan I altid aflæse via en offentlig station, hvor I kan benytte én af vores 40+ stationer rundt omkring i Danmark. På de fleste stationer står der en DAKO- eller en VDO station, som I kan indsætte jeres førerkort i.

Se stationernes placering og åbningstider her:

Påmindelser om aflæsning 

Vi sender påmindelser til jer på sms og e-mail, når I skal aflæse jeres førerkort samt køretøj. Påmindelserne kommer 3 dage og 1 dag før I senest skal aflæse ifølge køre- & hviletidsreglerne, samt yderligere påmindelser, hvis datoen overskrides.

I vælger selv om I vil modtage påmindelserne på sms, e-mail eller begge dele. Påmindelserne giver mening, hvis I aflæser manuelt på en station eller med en aflæsnings-nøgle. Så slipper i for at huske intervallerne på 21 dage og 60 dage selv. 

Vi anbefaler at I beholder påmindelserne aktiveret, selv hvis førerkort og tachograf bliver aflæst automatisk. Dette skyldes at teknikken kan drille, et førerkort kan gå i stykker eller tachografen kan melde fejl i aflæsningen. På denne måde får I en påmindelse om, at der er noget I skal forholde jer til. I disse tilfælde kontakter I vores kundesupport – så løser vi de udfordringerne, der måtte være.

Aflæsningsguide

Notifikationer hvis I skal reagere:

Vi sender også påmindelser til jer på sms og e-mail, når et førerkort eller et virksomhedskort er ved at udløbe. Dette påminder vi jer om 60, 30 og 14 dage før, så I kan nå at få bestilt et nyt førerkort eller virksomhedskort i god tid, inden det gamle udløber.
I vil også modtage en mail fra os, hvis:

NYHEDSBREV

Hos Tachografservice er det vigtigt for os, at vores kunder er opdateret omkring nye produkter, regler og generelle nyheder fra branchen.

 

Samtidig vil vi gerne tilbyde vores kunder at være de første til at modtage tilbud, kampagner, nyttige tips og tricks til hverdagen, samt andre relevante nyheder.