Tachograf-bøder

Tachograph card 2

Hvad koster en tachograf-overtrædelse?

Tachograf-overtrædelser koster imellem 2000 – 6000 kr. pr. overtrædelse til virksomheden.
Chaufføren kan ikke få bøder for overtrædelser med tachografen.

Når Politiet tjekker for overtrædelser ved en vejkontrol, ser de på 28 dage.
Når Færdselsstyrelsen kontrollere for køre- & hviletidsovertrædelser (inkl. tachograf-overtrædelser), ser de på en hel måned, dvs. fra den 1. til den sidste dag i en given måned.

Bødestraf ved overtrædelse af Tachograf-forordningen

Kørsel uden førerkort:

Hvis myndighederne kan se, at køretøjet har været anvendt uden et førerkort i tachografen, vil de i første omgang bede om en forklaring, samt dokumentation herpå. Hvis de ikke finder forklaringen tilstrækkelig fx at tachografen skulle have stået på OUT eller chaufførens førerkort var bortkommet, kan de give virksomheden en bøde på 6000 kr. pr. dag der er kørt uden førerkort. Hvis virksomheden er bevidst om hvilken chauffør, som har kørt i køretøjet uden førerkort, kan chaufføren også få en bøde på 3000 kr. pr. dag der er kørt uden førerkort.

 

Forkert eller ikke logget/låst ind med virksomhedskort i tachografen:

Når man køber, lejer eller leaser et køretøj med tachograf, skal man som det første logge ind med sit virksomhedskort i tachografen.
Hvis man glemmer dette, kan det koste 2000 kr. i bøde, pr. køretøj, som man ikke er logget/låst ind i.

 

Køretøjsfiler der ikke kan valideres (ødelagte/tomme):

Hvis en datafil fra et køretøj ikke kan valideres, vil Færdselsstyrelsen og Politiet ikke godkende den. De vil bede om at aflæse køretøj én gang til, men hvis data i perioden er ødelagt eller hvis tachografen er i stykker, vil man ikke på bagkant have mulighed for at trække ny data ud af tachografen. Hvis man ikke kan fremskaffe data til en kontrol, koster det 6000 kr. pr. dag der mangler data. Hvis man ikke kan fremskaffe én eneste dag i dén måned, som Færdselsstyrelsen kontrollere, kan man risikere en bøde på 126.000 kr. 
Færdselsstyrelsen udregner oftest beløbet ud fra, at der er 21 hverdage i en måned (21 x 6000 = 126.000).

En ødelagt datafil kan der være flere årsager til, fx defekt dag i datafil, sikkerhedsbrud i tachografen, ikke godkendte tekniskdata og flere andre årsager. Vi sender altid en mail til vores kunder, hvis vi modtager en ødelagt datafil. I kan desuden se det, hvis I logger ind på jeres TachoManagement.
En tom datafil skyldes oftest, at man ikke er logget ind med sit virksomhedskort i tachografen. Et virksomhedskort fungerer som et husnøgle til data og man kan derfor kun aflæse data, som indeholder aktiviteter fra den periode, hvor man er logget ind med virksomhedskort. Hvis tidligere ejer af køretøj stadig er logget ind i tachografen, vil tachografen kun kunne aflæses med deres virksomhedskort. Hvis der ikke er et virksomhedskort logget ind i tachografen, vil man måske kunne aflæse data, men man vil stadig kunne risikere en bøde på 2000 kr. for ikke at være logget ind med virksomhedskort.

 

Overskredet dato for kalibrering /eftersyn af tachograf:

Når man køber, lejer eller leaser et køretøj med tachograf, skal tachografen kalibreres hvert andet år, dette også kaldet eftersyn af tachograf. Hvis man overser dette og ikke får kalibreret sin tachograf, kan det koste 2000 kr. ved en kontrol.

 

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

NYHEDSBREV

Hos Tachografservice er det vigtigt for os, at vores kunder er opdateret omkring nye produkter, regler og generelle nyheder fra branchen.

 

Samtidig vil vi gerne tilbyde vores kunder at være de første til at modtage tilbud, kampagner, nyttige tips og tricks til hverdagen, samt andre relevante nyheder.