Arbejdstidsregler (Arbejdsmarkedsdirektivet)

Arbejdstidsregler

‘De nye arbejdstidsregler’ er faktisk fra 2005, hvor EU-direktivet om arbejdstid for mobile lønmodtagere blev gennemført ved lov i Danmark. 

Grunden til at arbejdstidsreglerne har fået så meget opmærksomhed på det seneste, skyldes at kontrollen af reglerne pr. 21. maj 2022 flyttes til Færdselsstyrelsen og Politiet.

Politiet vil kontrollere pausereglerne, hvor Færdselsstyrelsen vil kontrollere om man overholder reglerne for natarbejde, pauser og ugentlig arbejdstid.

Politiet vil kontrollere om man overholder reglerne via almindelig vejkontrol, mens Færdselsstyrelsen kontrollerer overholdelse af reglerne i forbindelse med en virksomhedskontrol af køre- & hviletidsdata.
Kun hvis de finder grove eller mange overtrædelser af køre- & hviletidsreglerne, vil de se på overholdelsen af arbejdstidsreglerne og sanktionere begge dele på samme tid.

Lastbilchauffør aflæsning tachograf
Arbejdstidsregler for mobile arbejdstagere A4

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

NYHEDSBREV

Hos Tachografservice er det vigtigt for os, at vores kunder er opdateret omkring nye produkter, regler og generelle nyheder fra branchen.

 

Samtidig vil vi gerne tilbyde vores kunder at være de første til at modtage tilbud, kampagner, nyttige tips og tricks til hverdagen, samt andre relevante nyheder.