Bestil tachografkort

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Hvad er et tachografkort?

Et tachografkort er et chipkort på størrelse med et dankort. Kortet bruges i forbindelse med den digitale tachograf i køretøjet.
Kortet gør det muligt at identificere kortindehaveren, samt overføre og gemme køre-& hviletidsdata.

Der findes 4 typer af tachografkort:

Spørgsmål kundeservice køre- og hviletid

Førerkort

Chaufføren skal have et personligt førerkort, hvis han/hun skal føre et køretøj, udstyret med en digital tachograf.
Dette skal sættes i tachografen hver gang der køres i køretøjet.
Et førerkort kan bestilles fysisk ved Færdselsstyrelsen (find kontorer herunder) eller digitalt på Borger.dk. Husk et digitalt pasfoto.
Samme sted ved fornyelse af chaufførkort.

BESTIL FØRERKORT HER

Virksomhedskort

Virksomheder, som har køretøjer med tachograf, skal anskaffe sig et virksomhedskort. Et virksomhedskort kan bestilles ved Færdselsstyrelsen på to måder.
En blanket kan udfyldes og afleveres fysisk på ét af deres tre ekspeditionskontorer. I kan downloade og printe blanketten ved at trykke HER.
Samme sted ved fornyelse af firmakort.

BESTIL VIRKSOMHEDSKORT

Værkstedskort

Værksteder, som servicerer tachografer, skal have et værkstedskort udstedet til værkstedet og dén mekaniker som skal udføre arbejdet og er uddannet hertil. Dette er autoriserede installatører, værksteder eller køretøjsfabrikanter. Værkstedskort udstedes af Færdselsstyrelsen via Virk.dk.
Samme sted ved fornyelse af værkstedskort.

BESTIL VÆRKSTEDSKORT

Hjælp til bestilling af tachografkort?

Fysisk foregår det på Færdselsstyrelsens ekspeditionskontorer i Aalborg, Kolding og Kastrup.

1. Færdselsstyrelsen Aalborg
Sofievej 61, 9000 Aalborg

2. Færdselsstyrelsen Kolding
Egtved Allé 6 6000 Kolding

3. Færdselsstyrelsen København
Amager Strandvej 390, Bygning A, 3. sal 2770 Kastrup
Åbningstider for alle 3 ekspeditionskontorer:
Mandag og tirsdag: 9.00 – 12.00
Onsdag: Lukket

Torsdag: 14.00 – 17.00

Fredag:  9.00 – 12.00

  •  

Bestil Førerkort til tachograf

Enhver chauffør, som fører et køretøj udstyret med en digital tachograf, skal være i besiddelse af et førerkort. Dette førerkort skal sættes i tachografen, når der køres i et køretøj, som er underlagt køre- & hviletidsreglerne. Et førerkort er det samme, uagtet om man skal bruge det til at køre i en lastbil, bus, varevogn eller personbil med trailer på. Førerkortet skal bestilles via Færdselsstyrelsen og der er ca. en leveringstid på 10 hverdage. Prisen for et nyt førerkort er den samme som ved fornyelse af førerkort, 525 kr.

I kan også finde en vejledning til digital ansøgning af førerkort her.

Når I ansøger om et nyt førerkort skal I vælge om det drejer sig om en førstegangsudstedelse, en fornyelse af chaufførkort eller et erstatningsførerkort. Et førerkort skal fornyes hvert 5. år og udløbsdatoen finder I under 4b på førerkortet. Som aktiv chauffør på TachoManagement vil I blive påmindet på sms 60, 30 og 14 dage før udløb.

Et førerkort som er udløbet er ugyldigt og vil ikke kunne læses i tachografen. Der kan dog stadig gemme sig data på et udløbet førerkort, som skal slutaflæses inden det makuleres.

Det er i øvrigt ikke tilladt at køre uden førerkort hvis årsagen er, at førerkort er udløbet og man afventer et nyt.

Virksomhedskort til tachograf

Enhver virksomhed, som har køretøjer med digital tachograf, skal anskaffe sig et virksomhedskort. Et virksomhedskort skal bruges til at logge ind i køretøjets tachograf ved opstart, samt ved aflæsning af tachografdata. Et virksomhedskort er knyttet til et cvr. nr. og man skal derfor bestille et nyt virksomhedskort, hvis man får et nyt cvr. nr. Her er det også vigtigt, at man får logget ind i tachografen med det nye virksomhedskort, når det ankommer med posten. Virksomhedskortet skal bestilles via Færdselsstyrelsen og der er ca. en leveringstid på 10 hverdage. Det koster 525 kr. for et virksomhedskort.

I kan også finde en vejledning til digital ansøgning af virksomhedskort her.
Når I ansøger om et nyt virksomhedskort skal I vælge om det drejer sig om

  1. førstegangsudstedelse, ved første virksomhedskor, ved nyt cvr. nr., fornyelse af virksomhedskort (udløbet) 
  2. Et erstatningskort (hvis det gamle ikke virker).

Et virksomhedskort skal fornyes hvert 5. år og I finder udløbsdatoen under 4b på virksomhedskortet. Som aktiv virksomhed på TachoManagement vil I blive påmindet på sms og/eller mail 60, 30 og 14 dage før udløb. Et virksomhedskort som er udløbet er ugyldigt og vil ikke kunne læses i tachografen. Det er ikke tilladt at køre i et køretøj med tachograf (underlagt køre- og hviletidsreglerne) uden at være logget ind med et virksomhedskort knyttet til virksomheden.

FAQ: Bestil tachografkort

NYHEDSBREV

Hos Tachografservice er det vigtigt for os, at vores kunder er opdateret omkring nye produkter, regler og generelle nyheder fra branchen.

 

Samtidig vil vi gerne tilbyde vores kunder at være de første til at modtage tilbud, kampagner, nyttige tips og tricks til hverdagen, samt andre relevante nyheder.