fbpx

Udfordringer med nye virksomhedskort

Som flere af Tachografservice A/S kunder allerede har oplevet, er der udfordringer med nye virksomhedskort (generation 2) samt ventetid på allerede bestilte virksomhedskort.

Derfor har Tachografservice A/S rette henvendelse til Rigspolitiet som er kommet med denne forklaring:

Tranportvirksomheder har siden sommeren 2019 oplevet udfordringer med aflæsning af data fra køretøjernes tachograf efter anvendelsen af et nyt virksomhedskort (generation 2), der er produceret af firmaet Thales, som er politiets leverandør af tachografkort.

Rigspolitiet har den 22. oktober 2019 afholdt møde med Thales.
Det kunne på mødet konstateres, at Rigspolitiet ikke er i besiddelse af oplysninger om tidligere udstedte virksomhedskort, samt at Thales, i forbindelse med udstedelse af virksomhedskort (generation 2), ved en beklagelig fejl har oprettet en ny database, hvor kun en del virksomheder var registreret. Det medfører, at alle virksomheder, som ikke er/var registreret i denne database, blev behandlet som et helt nyt firma med deraf udstedelse af et helt nyt kortnummer. Det har betydet, at tachografdata, der er generet på et tidligere virksomhedskort (generation 1), ikke har været tilgængeligt med det nye virksomhedskort (generation 2).

 
Rigspolitiet har efter anmodning fra Thales aftalt, at Thales indstiller produktionen af virksomhedskort (generation 2), indtil databasen med data vedrørende alle tachografkort generation 1 er overført til den nye database. Det vil herefter være muligt at udstede virksomhedskort (generation 2) med samme virksomhedsnummer som på det gamle virksomhedskort (generation 1). Førstegangsudstedelse af virksomhedskort (generation 2) vil dog ikke blive sat i bero og vil således fortsat blive produceret. 
 
Thales har oplyst, at man forventer at have sammenkørt databaserne i uge 44, hvorefter produktionen af alle virksomhedskort (generation 2) vil blive genoptaget.
 
Rigspolitiet vil orientere politikredsene om ovenstående, herunder om at ansøgninger om førstegangsudstedelse af virksomhedskort skal markeres, så de kan udtages til produktion hos Thales.
 
Færdselsstyrelsen vil, på baggrund af de oplysninger styrelsen har fået og fremover vil få fra Rigspolitiet, ved deres kontrol hos virksomhederne i videst mulig omfang tage hensyn hertil, således at virksomheder, der efter oplysningerne er blevet berørt af problemstillingen med de nye virksomhedskort, ikke vil blive indkaldt og/eller kontrolleret i den aktuelle periode.

 
Rigspolitiet vil på den baggrund fremsendt en opdateret liste over alle virksomheder, der til og med den 22. oktober 2019 har fået udstedt virksomhedskort generation 2.

Tachografservice A/S vil følge sagen, og kommer med nærmer information, når problematikken med virksomhedskort (generation2) er blevet løst.

Læs mere om virksomhedskontrol HER.

Scroll til toppen

NYHEDSBREV

Hos Tachografservice er det vigtigt for os, at vores kunder er opdateret omkring nye produkter, regler og generelle nyheder fra branchen.

 

Samtidig vil vi gerne tilbyde vores kunder at være de første til at modtage tilbud, kampagner, nyttige tips og tricks til hverdagen, samt andre relevante nyheder.