fbpx

Aflivning af mink

Midlertidig undtagelse på køre- og hviletidsområdet i forbindelse med aflivning af mink

 

I perioden fra den 7. november 2020 til og med den 20. november 2020 er der ændrede regler for de chauffører, som udfører national godstransport af materiel til minkbesætninger i Danmark.
Dette gælder regler omkring daglig køretid og ugehvil.

 

På grund af eventuel chaufførmangel i forbindelse med aflivningen af mink i Danmark, er der vedtaget en midlertidig undtagelse af køre- & hviletidsreglerne.
Dette omhandler artikel 14, stk. 2 i forordning (EF) nr. 561/2006:

 

”I perioden fra den 7. november 2020 til og med den 20. november 2020 er grænsen for den daglige køretid, jf. køre- og hviletidsforordningens artikel 6, stk. 1, ændret fra 9 timer til 10 timer. I samme periode er reglerne om ugehvil (dvs. om afholdelse af det såkaldte regulære ugehvil på mindst 45 timer og reducerede ugehvil på mindst 24 timer, jf. køre- og hviletidsforordningens artikel 8, stk. 6), sat ud af kraft.

 

Den midlertidige undtagelse gælder alene for godstransport til minkbesætninger i Danmark, hvor der transporteres materiel (som f.eks. aflivningsvogne), der skal anvendes til at løse opgaven med aflivning af mink, som følge af COVID-19 situationen”.

 

Det betyder, at chauffører, som er involveret i at løse ovenstående opgave, kan have en daglige køretid på op til 10 timer og kan undlade at afholde deres ugentlige hvil i perioden.

 

Reglerne om samlet ugentlige køretid og 2 ugers køretid, samt afholdelse af pause og daglige hviletid, skal fortsat overholdes.

 

Scroll til toppen

NYHEDSBREV

Hos Tachografservice er det vigtigt for os, at vores kunder er opdateret omkring nye produkter, regler og generelle nyheder fra branchen.

 

Samtidig vil vi gerne tilbyde vores kunder at være de første til at modtage tilbud, kampagner, nyttige tips og tricks til hverdagen, samt andre relevante nyheder.